Morfeus – 50 de ani de saltele pentru o viaţă specială!

Morfeus este un producător italian de saltele și un brand recunoscut în toată lumea ca sinonim al calității superioare, de aceea este prezent în cele mai elegante case și cele mai prestigioase hoteluri. Datorită patrimoniului enorm de cunoștinţe şi experienţă, dar și cu sprijinul unor importante instituţii de ergonomie, cercetare științifică asupra somnului şi de testare, designeri de renume internațional, Morfeus produce saltele, perne şi sisteme de dormit tot mai avansate în materiale, tehnologii și design.

Din anul 1962 Morfeus ajută oamenii să trăiască mai bine, aducând în fiecare noapte în viaţa lor bucuria și confortul de a dormi pe cea mai sănătoasă și frumoasă saltea din lume.

Gama de produse Morfeus este structurată pe colecții care sunt axate pe profilul unui utilizator/consumator/cumpărător ideal, care analizează și răspunde nevoilor specifice de confort în timpul somnului dar și cu un impact vizual deosebit.

Cum putem fi siguri de faptul că salteaua Morfeus este sigură, sănătoasă și de înaltă calitate?

Continua sa citesti

Un Somn Odihnitor Îmbunătățește Calitatea Vieții

Din 1962, Morfeus produce cele mai bune saltele și sisteme de odihnă de înaltă calitate, pentru a oferi tuturor utilizatorilor plăcerea unui somn odihnitor.

SOMN DE CALITATE

Mai mult de jumătate de secol de cercetare și experiență, cu sprijinul institutelor de Ergonomie, de Cercetare în domeniul somnului, a Laboratoarelor de testare, a designerilor internaționali, permit marcii Morfeus să producă saltele și sisteme de dormit tot mai avansate.

Fabricate în Marche, Italia. Morfeus își are sediul în Tavoleto, în interiorul provinciei Pesaro-Urbino, un teritoriu bogat în atracții artistice și naturale …

 

Continua sa citesti

Salteaua: istoria unui instrument utilizat de întreaga lume

Salteaua este un instrument deja esențial pentru cultura occidentală, dar lucrurile nu au stat întotdeauna astfel. Să descoperim unul dintre principalii protagoniști ai odihnei noastre.

Matrah. Acest cuvând provine din limba arabă și este strămoșul direct al cuvântului “materasso [saltea]”, de fapt este rădăcina termenului italienesc, a celui în franceza veche, materas, din care a derivat apoi cel în engleza veche, materas, care a apărut scris pentru prima dată într-un fragment datat în jurul anului 1300.

Ei bine, da, ideea de a utiliza un instrument ca salteaua a răsărit în mintea europenilor abia în jurul secolelor XI-XIII D.H.. În timpul Cruciadelor, de fapt, au observat cum arabii dormeau pe “matrah”, adică niște perne uriașe, așezate pe pământ. De fapt, “matrah” înseamnă “ a se așeza pe” sau “a se culca pe”.

Continua sa citesti

Rețeta perfectă pentru un somn perfect


Ritmul bifazic și “mitul” somnului corect de 8 ore neîntrerupte.
De mult timp, cercetătorii discută despre corectitudinea ciclului “monofazic” de 8 ore de somn neîntrerupte. Un amplu curent de cercetători ar recomanda, în schimb, un somn așa-zis “bifazic”, cum se obișnuia în antichitate…
“Monofazic”, “bifazic” sau chiar “polifazic”. Comunitatea științifică care urmărește activitățile legate de somn de mult timp are păreri împărțite când vine vorba despre aceste subiecte. Dar, ce înseamnă mai precis aceste neologisme care descriu somnul?

Continua sa citesti

Sleeping Genius

Einstein, Churchill, Napoleon, Obama, Gates, Benjamin Franklin, dar și Kant, Hugo, Mozart  și Freud. Aceste nume nu sunt legate numai datorită faimei lor, în medii și pentru motive complet diferite, ci și datorită unor stranii și surprinzătoare obiceiuri în ceea ce privește odihna.
În timp ce, într-adevăr , National Sleep Foundation, de comun acord cu American Geriatrics Society și American Academy of Pediatrics, după ani de studii aprofundate, recomandă să dormim în medie 8 ore pe noapte pentru a ne asigura o odihnă cu adevărat revigornată pentru corp și minte, istoria este, după cum se poate ușor observa, plină de alegeri dubioase sau surprinzătoare.

Continua sa citesti

Co-sleeping: când cercetările științifice și experiențele personale se confruntă

Cine nu este părinte nu prea are șanse să fi auzit vorbindu-se despre co-sleeping, sau, mai bine-zis, despre obiceiul părinților de a-i culca în aceeași cameră sau, chiar în același pat, pe nou-născuți și pe copiii mici. Cu toate acestea, în lumea proaspeților-părinți, este unul dintre subiectele cele mai dezbătute și discutate, și datorită faptului că comunitatea științifică însăși nu știe să furnizeze un răspuns univoc, ci numai o serie de cercetări eterogene care, după cum se întâmplă deseori, demonstrează totul și opusul acestuia.
Cei care sunt părinți știu că, deși știința poate oferi indicații utile, fiecare copil este un univers în sine și aproape niciodată nevoile nu sunt uniforme.
De asemenea, pentru mulți părinți, co-sleeping-ul amenință intimitatea deja dificilă dintre aceștia din perioada post-partum și acest lucru descurajează practica.
Însă este cu adevărat util să dormim cu copiii? Și care sunt contraindicațiile posibile? Și, mai cu seamă, ce a oferit această diferență drastică de opinii în decursul anilor?
Începem prin a răspunde la prima întrebare, care, după cum vom vedea, este și cauza multor clișeuri care planează asupra subiectului.

Continua sa citesti

Pentru a visa, este nevoie de o floare.

“Lucrurile de zi cu zi dezvăluie secrete
celor care știu să privească și să asculte […]
pentru a obține fructul, e nevoie de o floare,
pentru a face totul, e nevoie de o floare.”

După cum ne spunea talentatul Sergio Endrigo în celebra sa melodie, multe lucruri pot fi îmbunătățite de o floare frumoasă, iar somnul este unul dintre acestea.
Este o opinie comună faptul că este mai bine ca plantele să nu fie ținute în dormitor deoarece, din cauza fotosintezei clorofiliene, acestea eliberează dioxid de carbon în timpul nopții. Dar nu trebuie să fie un dictat absolut, mai mult decât atât, diverse studii confirmă faptul că unele flori sau specii de plante favorizează somnul, eliminând tulburările nocturne cele mai comune.
De asemenea, să recunoaștem, un vas cu flori lângă pat oferă un cu totul alt stil camerei noastre, înlăturând stresul și indispoziția.

Continua sa citesti