Vă treziți în mijlocul nopții? Înainte de a adormi, vă gândiți la miile de angajamente care își așteaptă rândul? Nu știți cum să calmați palpitațiile nocturne?
Să dormiți confortabil este esențial pentru o stare de bine, atât fizică, cât și psihică, și, când insomnia are o cauză, trebuie remediate problemele care vă perturbă nopțile. Iată cum vă propunem să combateți anxietatea nocturnă.
Anxietate și stres: două fațete ale aceleiași insomnii
Anxietatea și stresul sunt două tulburări care ne pot distruge atât zilele, cât și nopțile. Agitație puternică și palpitații, preocupări continue și temeri persistente, sunt simptome ale unei maladii, care pot duce la complicații cum ar fi gastrita, durerea de cap și alte boli psiho-somatice.
În afară de o vizită la medic, mai sunt câteva lucruri pe care le puteți face zilnic și înainte de culcare. Să aflăm împreună despre ce este vorba.
Remedii pentru anxietatea nocturnă
1) Dedicați-vă unei activități fizice aerobice: sportul este esențial pentru a vă simți bine, chiar și psihic. Activități aerobice, cum ar fi alergarea și ciclismul, pe lângă faptul că nu vă costă nimic, eliberează serotonină, așa-zisul hormon al fericirii. Mai simplu de atât…!
2) Organizați-vă angajamentele: una dintre principalele surse de stres este numărul angajamentelor zilnice, în special în afara orelor de lucru. Încercați să nu vă stabiliți mai mult de o întâlnire după serviciu și organizați ziua următoare, oferind prioritate lucrurilor celor mai importante. Apoi, odată întocmită lista, gândiți-vă la altceva.
3) Fără excese: tutunul și cafeaua sunt substanțe excitante, motiv pentru care pot intensifica anxietatea. Prin urmare, încercați să reduceți consumul acestora sau chiar să renunțați la ele. Veți avea numai de câștigat.
4) Bazați-vă pe ingrediente naturale: un ceai relaxant de plante este ideea potrivită pentru a calma mintea și corpul înainte de culcare. În plus, un alt ingredient foarte util este magneziul, mulți dintre noi prezentând această carență. Acest mineral este un panaceu pentru sistemul nostru nervos: detensionează, calmează și scade excitabilitatea neuromusculară.
5) Meditați: una dintre cele mai bune modalități de a reduce anxietatea și stresul este meditația. Meditația este o practică eficientă pentru a calma mintea, utilizată pentru a dobândi un mai bun control al propriului corp. Bazându-se pe o respirație corectă, dacă este efectuată zilnic, duce la îmbunătățirea stilului de viață și la diminuarea anxietății și stresului.