Culorile somnului

unsomnbun

Viața noastră emoțională nu este în alb și negru. Culorile condiționează starea de spirit și chiar și somnul. Cunoașterea semnificației psihologice a acestora se poate dovedi un instrument eficient, care ne poate inspira și ghida în amenajarea propriului dormitor. Cât de mult influențează culoarea pereților calitatea somnului nostru? Cu toate că lumina este stinsă, iar ochii închiși, răspunsul este: mult.

Care este culoarea care ne ajută să dormim mai bine?

Culoarea care inspiră cel mai bine bunăvoința lui Morfeus este albastru deschis. Persoanele care dorm într-o cameră cu pereți de culoare albastru deschis se odihnesc în medie mai multe ore. Se pare că ar exista efecte benefice ale culorii albastru deschis asupra calității odihnei noastre, asupra inimii și asupra tensiunii arteriale. Explicația este foarte probabil legată de anumiți receptori ai retinei, foarte sensibili la această culoare și care au legătură cu reglarea ritmului biologic.

Pereții camerei Dvs. nu sunt vopsiți în albastru deschis? Atunci, ce așteptați? Alegeți culoarea potrivită și o pensulă, pentru a avea parte de un somn odihnitor și … pentru a fi la modă! Chiar așa. Dintre cele 10 culori ale sezonului toamnă/iarnă 2016 iese în evidență culoarea azzurro serenity (albastru deschis serenity), o nuanță care transmite liniște și pozitivitate.

Există alte nuanțe care pot asigura un somn odihnitor?

Da, nu vorbim doar de albastru deschis. Practic, toate nuanțele pastel asigură un somn odihnitor. Galbenul opac este de mare ajutor pentru a crea un mediu relaxant, în timp ce verdele trezește optimismul.

Surprind oranjul, care favorizează relaxarea mușchilor și contribuie la crearea unei senzații de siguranță, și argintiul. Să fie oare pentru că reflexele sale ne duc cu gândul la cele ale lunii? Lăsând sensibilitățile poetice la o parte, aceste culori ne ajută să ne odihnim bine.

Care sunt culorile care trebuie evitate?

Nu poate să lipsească lista nuanțelor care fac somnul mai agitat și mai puțin odihnitor. Albul și nuanțele de maro ne duc prea mult cu gândul la muncă, griul ne afectează starea de spirit. Nu sunt recomandate nici culorile roșu, dar mai ales violetul. Culoarea violet este considerată chiar culoarea cea mai puțin indicată pentru mediul în care dormim, întrucât este un excitant puternic și ne readuce în minte gândurile de pe timpul zilei.

Pentru un somn odihnitor de durată, lăsați-vă învăluiți de culorile potrivite și, având în vedere că sezonul estival a început, rezervați-vă timp pentru activitatea fizică. Plimbările cu bicicleta ne ajută să ne odihnim bine.

Leave a Comment

EUR Euro
0

Your Cart