Canicula vă ține treji? Iată 5 sugestii pentru a reuși să dormiți vara.

canicula-va-tine-treji

Căldură și umiditate. Împreună sunt o combinație letală, care poate distruge cele mai bune planuri pentru un somn lung și reconfortant. Oboseala nu ține. Când canicula își face simțită prezența, chiar și patul cel mai confortabil se poate transforma într-un mediu neprietenos. A vă împotrivi căldurii este ca și când ați lupta cu morile de vânt, dar … Da, există un “dar”, sau mai bine spus, există cinci! Este vorba despre trucuri pentru a ignora canicula și pentru a avea parte de odihnă.

1. Să începem cu țesăturile. Atât în ce privește lenjeriile de pat, cât și pijamaua și lenjeria intimă, alegeți bumbacul, de preferință într-o culoare deschisă. Bumbacul lasă pielea să respire și permite evaporarea transpirației. Tocmai din acest motiv, este mai indicat să dormiți în haine de bumbac, și nu dezbrăcați.

2. Opriți aerul condiționat și direcționați ventilatorul în mod corect. Răcoarea eliberată de aparatele de aer condiționat oferă confort și face suportabilă căldura verii. Nu avem nicio îndoială în această privință. Totuși, evitați să abuzați de acestea și să le tineți pornite și pe parcursul nopții. Transpirația și imobilitatea conduc către anumite boli care de obicei sunt asociate cu sezonul de iarnă dacă, pe parcursul somnului, suntem expuși la jeturi de aer rece. Utilizați liniștiți ventilatorul, dar cu un truc: nu îl direcționați spre voi.

3. Alimentația? Contează. Beți mult și amintiți-vă că alimentele influențează temperatura corporală. Evitați mesele de seară grele, băuturile alcoolice și mâncărurile condimentate. Fructe și legume la discreție, evident, de sezon. Prin urmare, aveți liber la dovlecei, roșii, castraveți, vinete, piersici, caise.

4. Confort. Este vorba despre poziție. Așezați-vă pe spate, cu brațele și picioarele depărtate. Practic, adoptați poziția în formă de stea, pentru a favoriza la maxim circulația aerului și pentru a reduce astfel temperatura corpului.

5. Ultimul truc, dar nu cel din urmă ca și importanță, salteaua! Alegeți o saltea care respiră și care poate absorbi umiditatea. Morfeus vă pune la dispoziție saltele din spumă Memory și Acquacell și strat de confort din Thermogell Memory, concepute pentru a reduce temperatura corpului.

Leave a Comment

EUR Euro
0

Your Cart