Când trebuie schimbată salteaua?

Când trebuie schimbată salteaua

Intre tine și saltea este o poveste lungă de o viață? Poate a venit timpul sa o schimbaţi, deoarece salteaua nu este eternă, si necesită sa fie schimbată după 7/10 ani.

Să aflăm de ce.

Fundamental pentru o stare de bine, somnul este momentul în care ne regenerăm si recuperăm energia. Pentru aceasta, este important să verificăm starea saltelei și după câțiva ani sa decidem schimbarea acesteia.

Schimbarea nu trebuie să te sperie! Cel mai important lucru este de a alege salteaua potrivită pentru tine, și sa-ti reamintesti că, după o perioadă inițială de adaptare, corpul tau se va obisnui cu noul său ”prieten de somn”.

De ce trebuie schimbată salteaua?

Motivele pentru care o saltea de calitate ar trebui să fie schimbată la fiecare 7-10 ani sunt două: unul din motive igienice și al doilea este datorat structurii care nu mai corespunde din punct de vedere al elasticitătii si al duritătii.

Din punct de vedere igienic, trebuie reamintit faptul că în fiecare noapte corpul nostru secretă aproximativ 250 ml de sudoare şi reziduri corporale. O parte din aceste lichide se evaporă în atmosferă, o parte din ele rămâne și vin depozitate în straturile interioare ale saltelei, favorizând prezența bacteriilor şi acarienilor. La aceastea se adăugă reziduri de matreată, păr, piele, precum și praf si umezeală.

582_Când trebuie schimbată salteaua

Rezultatul? Chiar daca salteaua este de calitate și întreținută impecabil, vine timpul când nu mai este sănătoasa.

Din punct de vedere structural, când apar denivelari, deformări si neregularitaţi ale suprafeţei saltelei, acestea sunt indici clare de uzură, dureri de spate, rigiditate dimineata si un somn putin revigorant sunt simptomele clare pe care le da salteaua.

Și diagnosticul? Acesta este întotdeauna același: este timpul schimbarii saltelei!

 

Și perna?

La fel, perna trebuie schimbată dacă necesitaţile de confort și igienă lipsesc.

În acest caz, timpul este în mod evident mai mic. Perna trebuie sa fie, înlocuită după aproximativ 2/3 ani.

Leave a Comment

EUR Euro
0

Your Cart